Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Από την Πρωτομαγιά στις κλαδικές κινητοποιήσεις Αξιολογήσεις, απολύσεις, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις και απληρωσιά

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Ατζέντα δράσης

Από την Πρωτομαγιά στις κλαδικές κινητοποιήσεις

Αξιολογήσεις, απολύσεις, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις και απληρωσιά
Με κλάδους και συνδικαλιστικές οργανώσεις να βρίσκονται ήδη σε περίοδο κινητοποιήσεων και να εκπονούν προγράμματα δράσης, γιορτάστηκε η επέτειος της Πρωτομαγιάς, με μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
φωτο Ορέστης Σεφέρογλουφωτο Ορέστης ΣεφέρογλουΉδη έχουν ανακοινωθεί κινητοποιήσεις (στάση εργασίας στις 5/5 και 24ωρη απεργία) από τους εργαζόμενους στα κέντρα πρόληψης, απεργία την Κυριακή 4/5 για το ωράριο στα καταστήματα, απεργία της ΟΙΕΛΕ στις 14/5, πρόγραμμα δράσης από την ΠΟΕΔΗΝ, ημερίδα από τους εργαζόμενους στο ΙΓΜΕ στις 8/5 για τον ορυκτό πλούτο και έπονται και άλλες αντίστοιχες δραστηριότητες.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι: "Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ πραγματοποιήθηκε στις 11:00πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στο Σύνταγμα έξω από το Κοινοβούλιο.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι με βασικό σύνθημα "Πoτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά" διαδήλωσαν και απαίτησαν να μπει οριστικό τέλος στις αδιέξοδες και καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, που έχουν οδηγήσει στην εφιαλτική αύξησης της ανεργίας, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η συνέχιση του αγώνα είναι δεδομένη, όσο Κυβέρνηση και Τρόικα ακολουθούν την ίδια λανθασμένη συνταγή της ύφεσης και των αδιεξόδων. Με ενότητα και αγώνα διεκδικούμε τα αιτήματα μας, απαιτούμε τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας".
Από αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ κατατέθηκε στεφάνι μνήμης και τιμής στην Καισαριανή (μνημείο Ηρώων).
φωτο Ορέστης Σεφέρογλουφωτο Ορέστης Σεφέρογλου 
"Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλλά και επίκαιρων αγώνων για τα δικαιώματα και της ζωή της εργατικής τάξης" αναφέρει σε δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης συμετέχοντας στη σημερινή συγκέντρωση. Eπίσης ανέφερε πωςι: "Τιμούμε σήμερα τους διακόσιους κομμουνιστές και πατριώτες που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, οι οποίοι μας στέλνουν ένα διαχρονικό κάλεσμα για αγώνες και θυσίες για την ανεξαρτησία, την προκοπή και τη δικαιοσύνη στη χώρα μας.
Η φετινή εργατική πρωτομαγιά συμπίπτει με μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο. Το μήνυμα που στέλνει εν όψει των εκλογών η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί και θα επιβεβαιωθεί στις κάλπες."
"Κάλεσμα ενίσχυσης των εργατικών - λαϊκών αγώνων" και "ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος" απηύθυνε από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουστούμπας, τονίζοντας: "Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ισχυροποίησης του ΚΚΕ, για να είναι ισχυρός ο λαός, για να δημιουργήσουμε σήμερα αυτό που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.
Μια ισχυρή, εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση που θα ανοίξει τον δρόμο, με λαϊκή συμμαχία, για να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε έναν καινούργιο δρόμο με το λαό πραγματικά στην εξουσία."
Προσυγκέντρωση στο Μουσείο και πορεία στη Βουλή, πραγματοποίησαν πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητές, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου