Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Μητέρα μαχαίρωσε θανάσιμα τη δασκάλα της κόρης της

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Ανησυχητική αύξηση της βίας κατά των εκπαιδευτικών

Μητέρα μαχαίρωσε θανάσιμα τη δασκάλα της κόρης της

Αυτόπτες μάρτυρες οι μαθητές της τάξης
Τελευταία ενημέρωση: 
Θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε την ώρα του μαθήματος μια 34χρονη δασκάλα, από μητέρα μαθήτριάς της, μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών που βρίσκονταν μέσα στην τάξη.
Φωτογραφία αρχείουΦωτογραφία αρχείουΤο ειδεχθές έγκλημα συνέβη σε νηπιαγωγείο της πόλης Αλμπί , στη νοτιοδυτική Γαλλία, με θύμα την εκπαιδευτικό και μητέρα δύο ανήλικων, στις 9 το πρωί, την ώρα που τα παιδιά έμπαιναν στην τάξη τους.
Η 47χρονη μητέρα έφθασε στο σχολείο οπλισμένη με μαχαίρι και για άγνωστο λόγο, επετέθη κατά της δασκάλας μπροστά στους μαθητές της. Σοβαρά τραυματισμένη, η εκπαιδευτικός υπέκυψε στον τόπο της επίθεσης, ενώ η δράστις συνελήφθη και κρατείται.
"Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας φαίνεται ότι πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Μπενουά Αμόν ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας.
Στο σχολικό συγκρότημα φοιτούν 284 παιδιά ηλικίας από 3 έως 11 ετών. Μετά το φόνο της δασκάλας μαθητές και εκπαιδευτικοί απομακρύνθηκαν από το σχολείο ενώ ψυχολόγοι ανέλαβαν να στηρίξουν τα μικρά παιδιά αλλά και τους ενήλικες.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη «φρικτή τραγωδία». "Όλες οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί για να φροντίσουν τα παιδιά και το προσωπικό που ήταν αυτόπτες μάρτυρες αυτού του αποτρόπαιου δράματος", πρόσθεσε εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην οικογένεια του θύματος. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς εξέφρασε τη λύπη του τονίζοντας: "Σήμερα πενθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα".
Στη Γαλλία είναι σπάνιο φαινόμενο ο φόνος ενός εκπαιδευτικού μέσα στο σχολείο, όμως πολλές πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί οι βίαιες επιθέσεις γονέων και κηδεμόνων εναντίον δασκάλων και διευθυντών. Σειρά πρόσφατων περιστατικών και έρευνες δείχνουν αύξηση της βίας εκ μέρους των γονέων των μαθητών κατά των εκπαιδευτικών και των διευθυντών των σχολείων στη Γαλλία.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2012, το 35,8% των ερωτηθέντων εκπαιδευτικών δήλωσε ότι έχει δεχθεί ύβρεις, το 17,1% απειλές, το 14% παρενοχλήσεις από γονείς μαθητών και το 3,6% χτυπήματα.
Το 49% των διευθυντών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγείων δέχτηκε λεκτική ή σωματική επίθεση από γονείς μαθητών κατά το σχολικό έτος 2012-2013, σύμφωνα με άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Parisien.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου