Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Αρίστευσε σε όλα το παιδί-θαύμα της Θεσσαλονίκης

Έντυπη Έκδοση 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ

Αρίστευσε σε όλα το παιδί-θαύμα της Θεσσαλονίκης

Πρώτος από τους πρώτους ήρθε ο Γιώργος Κοτζάμπασης στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, από τη Θεσσαλονίκη, μαθητής του Ιδιωτικού Λυκείου «Ο Απόστολος Παύλος».
Αρίστευσε στη θετική κατεύθυνση συγκεντρώνοντας 19.824 μόρια, αφού έγραψε σε όλα τα μαθήματα της κατεύθυνσης 100/100. Βασική του επιθυμία είναι να μπει στην Ιατρική σχολή.
Το παιδί-θαύμα, όπως τον αποκαλούν στη Θεσσαλονίκη, έχει κερδίσει αρκετές διακρίσεις, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Φέτος διακρίθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Χημείας και Βιολογίας και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο στην Ολυμπιάδα Βιολογίας που θα διεξαχθεί στο Μπαλί της Ινδονησίας.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι ο Γιώργος πέρσι εκπροσώπησε τη χώρα μας πάλι σε παγκόσμιο επίπεδο συμμετέχοντας με άλλους 4 μαθητές στην Ολυμπιάδα Χημείας στη Μόσχα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως και φέτος διακρίθηκε στο Διαγωνισμό Χημείας και επιλέχθηκε και φέτος για την Ολυμπιάδα Χημείας στο Βιετνάμ, αλλά δεν θα συμμετάσχει λόγω του ότι επέλεξε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Βιολογίας.
Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος και νιώθει ικανοποιημένος με την επιτυχία του και μπορεί πλέον να είναι σίγουρος για την εισαγωγή στη σχολή που επιθυμεί. «Η Ιατρική είναι ο κλάδος που με ενδιαφέρει επαγγελματικά, καθώς δίνει πολλές προοπτικές. Επίσης με έχει κερδίσει και το ερευνητικό κομμάτι», ανέφερε ο Γιώργος. Είναι ευγνώμων για όσους τον στήριξαν όλη αυτή την περίοδο της προετοιμασίας (οικογένεια, καθηγητές), ενώ για την περίοδο της προετοιμασίας δηλώνει πως με συστηματική προσπάθεια, διαχειρίσιμο άγχος και σωστό πρόγραμμα μπορείς να πετύχεις το στόχο σου. Σχετικά με τις επιτυχίες του στους διαγωνισμούς ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που κατάφερα να συμμετάσχω στους διαγωνισμούς, αφού κέρδισα μέσα από αυτό αρκετά χρήσιμες εμπειρίες».
Αναλυτικότερα, οι βαθμοί του στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: Μαθηματικά Κατεύθυνσης: 100/100, Φυσική Κατεύθυνσης: 100/100, Βιολογία Κατεύθυνσης: 100/100, Χημεία Κατεύθυνσης: 100/100, Μαθηματικά Γενικής Παιδείας: 99/100, Εκθεση: 91,5/100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου