Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση

Στάση εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου
Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα), ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. - Λεωφ. Συγγρού 60). Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Με σκληρή γλώσσα στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ αναφέρει πως: "Ο Υπουργός των… απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στην δέσμευσή του απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Είναι περισσότερο από εμφανές πως ο κ. Μητσοτάκης «προσπαθεί» με όλες του τις δυνάμεις να ανταποδώσει στον κ. Σαμαρά τα όσα κατέγραψε η ιστορία το 1993, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «έπεσε» προτού ολοκληρώσει την θητεία της. Κάνει το παν, εμμένοντας σε μια καταστροφική πολιτική που είναι αστείο πλέον να ονομάζεται «Διοικητική Μεταρρύθμιση» προκειμένου να «πέσει» το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση Σαμαρά!!! Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο από τις υπηρεσίες των Δήμων!!! Δεν θα σκύψουν όμως το κεφάλι στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου. Θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις σε όσους ποινικοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με μια φαιδρή και προβοκατόρικη διαδικασία.
Ήδη, στο Δήμο Ρεθύμνου μόλις αντιλήφθηκαν την στόχευση των Ελεγκτών-Επιθεωρητών, που δεν ήταν άλλος από την προσπάθεια εξεύρεσης στοιχείων που θα «δικαιολογούσαν» την απόλυση εργαζομένων, αλλά και στο Δήμο Ασπροπύργου που άρχισαν να έρχονται σε μερίδα εργαζομένων «μπιλιετάκια» των Ελεγκτών-Επιθεωρητών που τους καλούσαν να αποδείξουν το αυτονόητο δικαίωμα τους να εργάζονται, βρίσκονται σε εξέλιξη καταλήψεις διαρκείας.Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί!!!
Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας". 
Επίσης η ΠΟΕ - ΟΤΑ τονίζει: "Καλούμε επίσης όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να συμπαρασταθούν ενεργά, ενωτικά και με αλληλεγγύη αλλά και με τη φυσική τους παρουσία στον αγώνα των συναδέλφων του Δήμου Ασπροπύργου που αγωνίζονται για το αυτονόητο, συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία.
Ας καταλάβουν επιτέλους πως πλέον δεν αγωνιζόμαστε ούτε για 5,00 ούτε για 10,00 ευρώ. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους και με κάθε μέσο προκειμένου να μην μας «κλέψουν» την δουλειά, την ανάσα, την ίδια μας τη ζωή. Ας πιστέψουν πως αν «μια χούφτα» αγωνιστριών καθαριστριών τους ταρακούνησε, ο αγώνας μεροκαματιάρηδων των 600,00 ευρώ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους..!!!".

 AΔΕΔΥ: Παναττική Στάση Εργασίας – Συλλαλητήριο Παρασκευή 10.10.2014
 
 
Για την κινητοποίηση, η εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων, επισημαίνει πως: "Την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις οποίες επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης – λαιμητόμου.
 
Το προηγούμενο διάστημα, με την Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης και «επανελέγχου» των μετατροπών των συμβάσεων, οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την προώθηση δεκάδων χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα.
 
Τις προηγούμενες ημέρες και μετά την κήρυξη από την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (18-9-14) Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση και τον «επανέλεγχο» μετατροπής των συμβάσεων δεκάδες Ομοσπονδίες και σωματεία του Δημοσίου κήρυξαν Απεργία – Αποχή δημιουργώντας ένα ευρύτατο μέτωπο αντιπαράθεσης στην πολιτική της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.
 
Παράλληλα, στις 23/9/2014, στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία και με τη δυναμική παρουσία μας στον Άρειο Πάγο και την πορεία που ακολούθησε, απαιτήσαμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, την επαναλειτουργία όλων των δομών που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν.
 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμώντας τις μέχρι τώρα αποφάσεις των Δικαστηρίων και του ΣτΕ που κινούνται σε κατεύθυνση δικαίωσης της Κυβερνητικής πολιτικής (εφάπαξ, καθαρίστριες, αποφάσεις Δικαστηρίων κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κτλ) διαπιστώνει ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του στη διεκδίκηση του δίκαιου των αγώνων του.
 
Στο πλαίσιο συνέχισης των αγώνων μας, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, από την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώρα 9:30πμ (Πανεπιστημίου 47-49).
 
Τέλος, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συγκαλεί το Γενικό Συμβούλιο της την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, για να αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης της συνομοσπονδίας για την επόμενη κρίσιμη περίοδο".
 
 
Στα σχολεία
 
Η ΟΛΜΕ ζητάει από τους διευθυντές σχολείων και τους σχολικούς συμβούλους να «μην μετατραπούν σε αξιολογητές των συνάδελφών τους» και κατά συνέπεια να απόσχουν από την εξ αποστάσεως επιμόρφωση, τον ορισμό ομάδων εργασίας, τον προγραμματισμό δράσης ή τα σχέδια δράσης, τις διαδικασίες αξιολόγησής τους, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου τους και γενικότερα από όλες τις διαδικασίες αυτό-αξιολόγησης σχολικής μονάδας και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
 
Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ καλούν παράλληλα τους υπόλοιπους συναδέλφους τους να απόσχουν από τη συγκρότηση ομάδων εργασίας, τον προγραμματισμό, την κατάθεση σχεδίου εργασίας και από την παράδοση του όποιου υλικού μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης, την «εθελοντική» αξιολόγηση, την σύνταξη έκθεσης ατομικής αξιολόγησης, καθώς και από κάθε διαδικασία αξιολόγησής τους από τον Σχολ. Σύμβουλο και τον Δ/ντή του σχολείου.
 
«Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο. Υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, το δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά», αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζοντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έλαβαν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στις 27 Σεπτεμβρίου για απεργία - αποχή απ' όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.
 
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η θετική αξιολόγηση δεν συνδέεται με την μισθολογική εξέλιξη αφού: «α. από όσους εκπαιδευτικούς αξιολογηθούν θετικά, μόνο ένα ποσοστό θα περνάει στον επόμενο βαθμό (το 100% από το ΣΤ στον Ε, το 90% από τον Ε στο Δ, το 80% από το Δ στο Γ, το 70% από τον Γ στον Β, το 30% από τον Β στον Α) και β. ο υπουργός Οικονομικών θα αποφασίζει ποιο θα είναι το ποσοστό, γιατί θα το μειώνει ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου