Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

«Η Ακρόπολη καταρρέει» προειδοποιούν οι Times

«Η Ακρόπολη καταρρέει» προειδοποιούν οι Times

13:14 | 02 Οκτ. 2014
Τελευταία ανανέωση 13:14 | 02 Οκτ. 2014
«Η Ακρόπολη καταρρέει, προειδοποιούν Έλληνες μηχανικοί» είναι ο τίτλος άρθρου που φιλοξενούν οι βρετανικοί Times, με αφορμή τη μελέτη που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πτώσης βράχων που σημειώθηκε τον προηγούμενο Ιανουάριο.
Επικαλούμενοι τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι Times αναφέρουν ότι «κλιμάκια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου διαπίστωσαν αστάθεια σε μία αρκετά ευρεία περιοχή, εξετάζοντας την πτώση βράχων τον Ιανουάριο, όταν ένας ογκόλιθος υποχώρησε από το χώρο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ελληνική πρωτεύουσα».
«Οι μηχανικοί ανακάλυψαν ότι μέρος του τεράστιου βράχου, πάνω στον οποίο δεσπόζει ο Παρθενώνας στο κέντρο της Αθήνας, αρχίζει να υποχωρεί» αναφέρει αναφέρει το βρετανικό μέσο, σπεύδοντας να προειδοποιήσει πως «η Ακρόπολη καταρρέει και θα χρειαστεί δουλειά για να επισκευαστεί».
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΑΣ ενέκρινε χθες μελέτη που στόχο έχει να μελετηθεί το πρόβλημα. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων Δ. Σβολόπουλος επιβεβαίωσε ότι το δυτικό τμήμα της νότιας κλιτύος του μνημείου, έχει ζητήματα ασταθειών, με τη γγ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, να αναφέρει ότι εδώ και περίπου 1,5 χρόνο βρίσκονται σε εξέλιξη πρόγραμμα ωρίμανσης μελετών και διαδικασιών για επέμβαση στα τείχη και στα βραχώδη πρανή της Ακρόπολης.
Κατηγορία άρθρου:
Tags άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου