Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

«Μας κατατρέχουν αντί να μας στηρίζουν»

«Μας κατατρέχουν αντί να μας στηρίζουν»

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κύπρου συναντήθηκε χτες στην Αθήνα με Κ. Παπούλια, Α. Σαμαρά και πολιτικούς αρχηγούς

Toυ Τάσου Τσακίρογλου

Την πικρία και την απογοήτευσή του από τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε ο Δημήτρης Χριστόφιας κατά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. «Η Κύπρος αυτή τη στιγμή νιώθει κατατρεγμένη» δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας: «Προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις τράπεζες, προσπαθούμε να τα επιλύσουμε. Υποχρεωθήκαμε να απευθυνθούμε στον μηχανισμό στήριξης και αντί για στήριξη έχουμε έναν κατατρεγμό».

Ο κ. Χριστόφιας ευχαρίστησε τον Κάρολο Παπούλια για την «ανιδιοτελή στήριξή» του και όσον αφορά το Κυπριακό, αλλά και γενικότερα τα κοινά προβλήματα των δύο λαών. «Ο αγώνας συνεχίζεται, η επαφή μας σίγουρα θα συνεχιστεί και εδώ και στα Γιάννενα και στην Κύπρο, με την ελπίδα, όσο μάς κρατούν οι δυνάμεις μας και όσο ζούμε, να δούμε δικαιωμένη και την Κύπρο και την Ελλάδα. Γιατί και η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή μπορεί να μην υποφέρουν από κατοχή, αλλά υποφέρουν από τις νεοαποικιακές πολιτικές ορισμένων κύκλων και της Ε.Ε. μαζί» σημείωσε.

Κατά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ο Κύπριος πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του «ενεργός στον αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου». Υπογράμμισε μάλιστα πως στο Κυπριακό «αν και δεν πετύχαμε το μείζον ένεκα της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας, έχουμε εντούτοις ανατρέψει το τουρκικό δόγμα του ενός βήματος μπροστά». Από την πλευρά του ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία που είχε με τον κ. Χριστόφια και «γενναία» την επιλογή του Κύπριου προέδρου να τερματίσει τη θητεία του στην πολιτική», ενώ εκτίμησε ότι «η Ιστορία θα δικαιώσει πολλές από τις επιλογές του».

Ο κ. Χριστόφιας είχε συναντήσεις και με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής.

Τάσος Τσακίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου