Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ο σύντομος Ανέκδοτος του Ανδρέα Λοβέρδου

Ο σύντομος Ανέκδοτος του Ανδρέα Λοβέρδου

andreas loverdos.jpg

Ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας ΛοβέρδοςΟ Ανδρέας Λοβέρδος
Τέτοια μέρα στα 1961 ο Γεώργιος Παπανδρέου κηρύσσει τον Ανένδοτο, καταγγέλλοντας βία και νοθεία στην κάλπη και σαν σήμερα το 1963 σχηματίζει κυβέρνηση έπειτα από τη σαρωτική νίκη της Ενωσης Κέντρου. Ο ίδιος ορκίζεται πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας. Επειτα από 53 ολόκληρα χρόνια, ο ασελγών στο χαρτοφυλάκιο της εκπαίδευσης Ανδρέας Λοβέρδος, ακολουθώντας τα χνάρια του ευκλεούς προκατόχου του, διασαλπίζει τον Ανέκδοτο.
Στον Γέρο ο λαός απέδιδε το προσωνύμιο «παπατζής», στον φέρελπι νέο κολλάει γάντι το «γκαφατζής». Στην εργώδη προσπάθειά του να απαλλάξει την Παιδεία από πάσαν νόσον αμολάει τεράστιες μαλακίες, όπως η χθεσινή. Χωρίς αίσθηση κινδύνου καλεί 1.100 εκπαιδευτικούς να αναπληρώσουν τα κενά σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια εντελώς δωρεάν. Για την ψυχή της μάνας τους. Για την εθνοσωτήριο κυβέρνηση ρε γαμώτο.
Ακούστε, θαυμάστε και δοξάστε τον: «Δεν έχω άλλα κονδύλια. Τι να κάνω; Επεξεργάζομαι λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο, το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του». Ο βερεσές απέθανεν. Ζήτω ο τσάμπας. Γι’ αυτό τους χρειαζόμαστε τους υπουργούς· να εμπλουτίζουν τον πολιτικό βίο με φρέσκες ιδέες.
Μάλιστα! Υστερα από τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο Δημόσιο, μεγαλόπνευστοι μεταρρυθμιστές εισηγούνται την αμισθί εργασία. Διότι, κύριε, η αβεβαιότητα σκοτώνει τον υπάλληλο. Πώς να αποδώσεις γνωρίζοντας ότι αύριο χάνεις τη θέση σου και μέρος των αποδοχών σου; Ενώ τσαμπέ, αν μη τι άλλο, νιώθεις σιγουριά.
Πάντως ο Λοβέρδος είναι κουβαρντόπαιδο. Θα τους δίνει, λέει, μόρια για μελλοντικό διορισμό. Θα μπορούσε να τους πληρώνει και με κουπόνια που θα εξαγοράζονται μόλις βγούμε απ’ το μνημόνιο. Να ‘χουν κάτι να αφήσουν στα εγγόνια τους.
Αλλάζουμε κλίμα. Ενθερμη λάτρης της «Εφ.Συν.» στιχοπλοκεί για τα γενέθλιά μας: «Η εφημερίδα η καλή, των τόσων συντακτών/ πάλεψε, επιβίωσε κι έγινε δυο ετών./ Φύλλα μυριάδες εύχομαι μ’ αγάπη και φιλάκια/ χρόνια πολλά να κρέμεται πάνω στα μανταλάκια./ Συγχαρητήρια θερμά σ’ όλους τους συνεργάτες/ που είναι και αφεντικά κι ακάματοι εργάτες./ Τα άρθρα της τα έγκυρα και η ποικίλη ύλη της/ μ’ έκαναν αναγνώστρια, θαυμάστρια και φίλη της./ Στον φίλτατο Μετέωρο που γράφει τον καιρό/ μ’ έμμετρο λόγο δυνατό, πενάκι αιχμηρό,/ ευχές δίνω ολόθερμες· να ‘χει καλή υγεία/ να καθαρίζει με βροχές την κόπρο του Αυγεία». Και πέφτει μέσα, αφού σήμερα θα ρίχνει καρέκλες.
http://www.efsyn.gr/arthro/o-syntomos-anekdotos-toy-andrea-loverdoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου