Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Η υγεία βλάπτει σοβαρά τον ΕΟΠΥΥ

 
Του Λάκη Μπέλλου

Να ακολουθούμε τις προτροπές και τις καταγγελίες του Πρετεντέρη, γιατί είναι σωστός. Λέμε ότι έχουμε μειώσει τα φάρμακα, αλλά ακόμα έχουμε την ίδια φαρμακευτική δαπάνη με τη Σουηδία, όπως κατήγγειλε.

Μπορεί όμως να έχουμε την ίδια φαρμακευτική δαπάνη, βρε Γιαννάκη, αλλά οι Σουηδοί τι πρόβλημα έχουν για να χρειάζονται φάρμακα; Οι Σουηδοί είναι προκλητικοί στην κατανάλωση φαρμάκων σε σχέση με το επίπεδο διαβίωσής τους. Και επιπλέον δεν έχουν κανέναν Σαμαρά, Βενιζέλο, Αδωνι, Πρετεντέρη, Μπάμπη Παπαδημητρίου πάνω από το κεφάλι τους.

Αν οι συγκεκριμένοι ήταν στη Σουηδία, η φαρμακευτική δαπάνη θα ήταν πάνω 500% τουλάχιστον και ο σουηδικός ΕΟΠΠΥ θα είχε βουλιάξει προ πολλού.

Ο μέσος Ελληνας αυτή τη στιγμή με τα μνημονιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει έχει πάθει κατάθλιψη, στομαχόπονο, γαστροκήλη, εντεροπάθεια, σπονδυλίτιδα, λαρυγγοπάθεια, βρογχοκήλη, νεφραλγία, σπληνοπάθεια, νεύρωση, επιληψία, ρευματισμούς, δυσκοιλιότητα, ποδάγρα, χιονίστρες, Πάρκινσον, πάρκινγκσον, ωτίτιδα, υδροκοιλία, ευλογιά, οστρακιά, κοκίτη, κύρτωση, ιλαρά, μάτιασμα και ξεγόφιασμα.

Αρα, σύμφωνα με τον αριθμό των μνημονιακών παθήσεων, οι Ελληνες έχουν τη μικρότερη φαρμακευτική δαπάνη στον κόσμο και όλα τα άλλα είναι πρετεντεριές.

Από την άλλη, οι απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου είναι πολύ καλές. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η πολυφαρμακία. Αν γράφονταν όλα τα φάρμακα στους ασφαλισμένους που προαναφέραμε, το λιγότερο που θα πάθαιναν οι ασθενείς ήταν διάτρηση του στομάχου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι αναγράφεται στα φάρμακα ότι θα πρέπει να τα λαμβάνουμε προ ή μετά του φαγητού. Και πού να βρεθεί φαγητό βρε, για να πάρουμε 300 φάρμακα; Εδώ δεν έχουμε να φάμε.

Πολλοί συνέλληνες μάλιστα αντικαθιστούν το φαγητό, τρώγοντας φάρμακα μέχρι σκασμού. Μόνο στην Ελλάδα ρευόμαστε μετά τα φάρμακα που τρώμε για να καταπολεμήσουμε την πείνα μας.

Η απόλυση επίσης χιλιάδων γιατρών είναι από τα καλύτερα που μπορούσαν να μας συμβούν. Τι να τους κάνουμε τους γιατρούς όταν δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία ούτε κρεβάτια, γάζες, επίδεσμοι, οροί, φάρμακα για αναισθησία κ.λπ; Η αναισθησιολόγος κάνει ένεση τώρα στον γιατρό και όχι στον ασθενή γιατί τον βλέπει να κάνει μόνος του την εγχείρηση. Αυτοεγχειρίζεται. Και ένας μάλιστα το έχει καταφέρει.

Μόνο ο Αδωνις μπορεί να μας σώσει από αυτά τα φαινόμενα. Σε όλα τα νοσοκομεία να γκρεμιστούν όλες οι εκκλησίτσες που υπάρχουν. Να χτιστούν νέες πανομοιότυπες, όλες στο όνομα του Αγίου Σπυρίδωνος και Αδώνιδος Γεωργιάδη για να προσευχόμαστε σε αυτές και να σωζόμαστε. Κι αν δεν σωθούμε τελικά, την υγειά μας να “χουμε.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Μόνο σε τηλεπαιχνίδι ο Χατζηδάκης

Πολύ απλή και σωστή η σκέψη της κυβέρνησης. Απολύσαμε 1.000 γιατρούς που εξέταζαν 150 άτομα τον μήνα. Θα τους αναπληρώσουν οι υπόλοιποι του ΕΟΠΥΥ που θα εξετάζουν 200 ασφαλισμένους τον μήνα.

Απολύουμε μετά 3.000 γιατρούς, οι υπόλοιποι θα εξετάζουν 800 ασθενείς τον μήνα.

Απολύουμε 12.356 γιατρούς. Οι υπόλοιποι 2 θα εξετάζουν 700.000 ασθενείς.

Αυτό μπορεί να έχει εφαρμογή παντού. Απολύουμε τρεις μηχανοδηγούς τρένων; Ενας άλλος μπορεί να οδηγεί ταυτόχρονα και τα τρία τρένα.

Μόνο αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να το κάνει. Διαφώνησαν χθες δύο υπουργοί για το πόσων ημερών θεωρείται φρέσκο το γάλα. Ο Τσαυτάρης είπε το πολύ 5 ημερών, ο Χατζηδάκης είπε 7 ή 9 ημερών ή μηνών. Για τον Χατζηδάκη δεν έχει σημασία. Αργήσαμε να τους εξολοθρεύσουμε, το σκεπτικό του.

Τελικά ο Στουρνάρας φαίνεται πιο συμπαθής από τον Χατζηδάκη που δεν θεωρείται και από τους πιο ευφυείς ανθρώπους στον κόσμο. Αν δεν ήταν υπουργός, μόνο στα τηλεπαιχνίδια θα έβρισκε δουλειά. Σαν κοινό.

Επιτέλους η τρόικα έκανε και μια σωστή πρόταση. Σύνταξη ανάλογα με τα περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με τα αυστραλιανά πρότυπα. Εχεις ακίνητα, αυτοκίνητα, εκατομμύρια καταθέσεις; Παίρνεις μεγαλύτερη σύνταξη.

Είσαι συνταξιούχος, αλλά άστεγος και μηδέν καταθέσεις; Δεν παίρνεις σύνταξη, όμως παίρνεις τον πούλο.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Καλά Χρωστούμεννα!

Μπήκε ο Δεκέμβριος, έρχονται τα Χρωστούμεννα. Και πρέπει επειγόντως να στολίσουμε το δέντρο. Για να στολίσουμε τον χριστουγεννιάτικο δρόμο ψάχνουμε να βρούμε πού έχουμε βάλει το περσινό.

Επειτα από προσπάθεια δύο ωρών θυμόμαστε ξαφνικά ότι το είχαμε κάψει πέρσι στο τζάκι, μπορεί και στη σόμπα ή το πέλετ.

Αυτό είναι πολύ κακό γιατί δεν έχουμε δέντρο να κάψουμε φέτος.

Βγαίνουμε στον δρόμο σε αναζήτηση δέντρου. Δυστυχώς το σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα για να κόψουμε ένα έλατο ή ένα πλατάνι από αυτά που θα φυτευτούν στην Ομόνοια.

Την ίδια ιδέα για αναζήτηση δέντρου με μας έχουν άλλοι 300.000 συμπολίτες που έχουν ξαμοληθεί στον δρόμο. Κρατάμε βέβαια όλοι από ένα τσεκούρι και στέλνει αμέσως μήνυμα ο Δένδιας στον Σαμαρά ότι βγήκαν οι εξαθλιωμένοι στον δρόμο με τσεκούρια και αλυσοπρίονα και γυρίζουμε άρον άρον σπίτι άκαρποι.

Μετά μας έρχεται στο μυαλό η ιδέα που θα κυριαρχήσει φέτος, να δανειζόμαστε δέντρα από τους γείτονες και συγγενείς και φίλους. Μία μέρα ο ένας, μία ο άλλος, θα βγάλουμε τα Χρωστούγεννα.

Αν είμαστε τυχεροί και δεν έχουν κατάσχει οι τράπεζες το δέντρο, βρίσκουμε δέντρο με αυτόν τον τρόπο και αρχίζουμε να το στολίζουμε. Επειδή όμως και τα στολίδια τα είχαμε ρίξει πέρσι στο τζάκι, πάμε στο επόμενο στάδιο στολισμού του δέντρου. Τα λαμπάκια δηλαδή να αναβοσβήνουνε και να κάνουν εφέ σε όλη τη γειτονιά.

Λόγω ρεύματος ρυθμίζουμε τα λαμπάκια να αναβοσβήνουνε πιο αργά. Ο κατάλληλος χρόνος είναι να αναβοσβήνουν κάθε δύο ώρες, αλλά η συνιστώμενη δοσολογία είναι να αναβοσβήνουν κάθε δύο μήνες. Ιδανικότερη είναι πάντως η περίπτωση να αναβοσβήνουν κάθε δύο χρόνια.

Τελικά θυμόμαστε ότι το ρεύμα είναι κομμένο έξι μήνες και πετάμε το δέντρο από το μπαλκόνι, αν έχουμε ακόμη σπίτι.

Βγάζουμε τελικά από το μπαλκόνι τη γλάστρα από το χασίς και τη βάζουμε στο σαλόνι και κρεμάμε πάνω όλους τους λογαριασμούς που έχουν λήξει και γίνεται ένα πραγματικό υπερθέαμα που γίνεται θεαματικότερο όταν κρεμάμε και τα ληξιπρόθεσμα δάνεια και τα κόκκινα δάνεια, που είναι και στο χρώμα των Χρωστουγέννων.

Στη βάση της γλάστρας βάζουμε τη λίστα για τα φάρμακα που θα φέρει ο Αϊ-Βασίλης και αγκαλιαζόμαστε και φιλιόμαστε, εκτός αν είμαστε μόνοι γιατί όλοι οι άλλοι έχουν συλληφθεί μαζί με τον Λάκη Γαβαλά.

Χρόνια πολλά, Καλά Χρωστούμεννα!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

twitter παίδες Ελλήνων

Σύμφωνο αποβίωσης

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ

@xronia_polla

Τέσσερα χρόνια στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι σίγουρος ότι θα κλείσω 7ετία.

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

@noumero

Οι Ελληνες είναι υποφορολογούμενοι. Νιώθω ντροπή όταν βλέπω τους συναδέλφους μου στις Βρυξέλλες.

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

@mpip

Νοσοκομεία δεν έχουμε, γιατρούς δεν έχουμε, νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουμε, φάρμακα δεν μπορούνε να αγοράσουνε, τι έχουν οι έρμοι και δεν ψοφάνε;

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

@mega

Μετά το ψωμί με το ζύγι, έρχονται και μισθοί-συντάξεις με το ζύγι.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

@akis

Προτείνω να στολίσετε φέτος, αντί για δέντρο ή καράβι, υποβρύχιο.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

@astropeleki

Στη Νάουσα κλείνουν τα σχολεία γιατί έχει πάει -3 η θερμοκρασία… Στο Γιουρόπα Λιγκ προχθές πέντε αγώνες έγιναν με θερμοκρασία -15 και αυτοί δεν μπορούν να κάνουν μάθημα με μόλις -3.

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ

@vroutses _mple

Ηρθε η ώρα μου. Μη χάσετε το ξέπλυμά μου τη Δευτέρα το βράδυ. Ολοι στις τηλεοράσεις.

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

@ligmenos

Αυξάνεται το όριο των ημερών που θεωρείται φρέσκο το γάλα, αλλά μειώνουμε σαν αντιστάθμισμα το προσδόκιμο ζωής.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ

@angela

Το νέο μέτρο μας: δεν θα μπορεί να διατηρείται ο μισθός στις τσέπες πάνω από 5 μέρες.

twitter.com/pamelouketo


πηγη: η εφημεριδα των συντακτων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου