Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Θέλουν να τελειώνουν με την αξιολόγηση

03/08/14ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Θέλουν να τελειώνουν με την αξιολόγηση

Με την κατάθεση τροπολογίας και την επιτάχυνση των ελέγχων για επίορκους και υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά, ώστε να «πιαστεί» ο στόχος των απολύσεων, η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει αυτό το μέτωπο.
       
Να κλείσει άμεσα τα ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων επιδιώκει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων. Στη συνάντηση που είχαν χθες στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, αποφασίστηκε να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή- πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη στο πολυνομοσχέδιο- η τροπολογία με την οποία θα συμπληρώνεται ο νόμος 4250/2014 και θα διευκρινίζεται ότι:

Κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του, ούτε πρόκειται να υποστεί μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι (το 15%) που θα επιμεριστούν στην κατώτερη βαθμολογική κατηγορία, θα περάσουν από προγράμματα επιμόρφωσης ώστε να βελτιώσουν τις ικανότητές τους και κατ’ επέκταση την απόδοσή τους. Το όλο σύστημα αξιολόγησης, με τον ποσοστιαίο επιμερισμό των δημόσιων υπαλλήλων θα λειτουργήσει με ευελιξία, έτσι ώστε ο επιμερισμός των ποσοστών να φτάνει είτε μέχρι το επίπεδο της Διεύθυνσης, είτε μέχρι το επίπεδο του Τμήματος, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε υπηρεσίας.

Παράλληλα, στη χθεσινή συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε και η μνημονιακή υποχρέωση που αφορά 15.000 απολύσεις υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.

Γι’ αυτό και αποφασίστηκε να υπάρξει επίσπευση για την αναζήτηση υπαλλήλων με πλαστά πιστοποιητικά καθώς και επίσπευση στην εξέταση υποθέσεων υπαλλήλων που κατηγορούνται ως επίορκοι, ούτως ώστε όσοι αποδεδειγμένα εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες να απομακρυνθούν από το Δημόσιο και να συμπληρωθεί ο αριθμός απολύσεως που απαιτείται για να «πιαστεί» ο μνημονιακός στόχος.

Αν και συχνά ακούγεται και γράφεται ότι υπολείπονται ακόμη 6.500 απολύσεις, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός έχει περιοριστεί στις 4.000. Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση αναφορικά με την έφεση που είχε καταθέσει η ΑΔΕΔΥ κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορά την απεργιακή της κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση. Η εκδίκαση της έφεσης ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, ενώ προχθές, Πέμπτη, οι δύο πλευρές (ΑΔΕΔΥ και Δημόσιο) κατέθεσαν στο δικαστήριο υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Γ.Π.
ΠΗΓΗ:http://www.efsyn.gr/?p=222308

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου