21:35 | 03 Σεπ. 2014
Ο υπουργός Παιδείας κατά τη συζήτηση στη Βουλή ανέφερε πως θα κατατεθεί ρύθμιση για να μην απολυθούν οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα μετά το κλείσιμο των ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ. Όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος για το σκοπό αυτό το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής έχει συγκαλέσει κοινή σύσκεψη με την συμμετοχή τόσο εκπροσώπων των εκπαιδευτικών όσο και των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου, ώστε από κοινού να συμφωνήσουν στην διαμόρφωση σχετικής ρύθμισης που θα είναι τεχνικά τεκμηριωμένη.
Ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «επιπλοκές που έχουν δημιουργηθεί όπως εξελίσσεται η διαδικασία τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε το θέμα σε συνεργασία και με το ΑΣΕΠ για να αποφύγουμε τυχόν λάθη». «Η ευθύνη βαραίνει εμάς και όχι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν υπάρξει ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Πρέπει να εξαντλήσουμε τις προσπάθειές μας για να αποφύγουμε λάθη», είπε.
Το θέμα είχε θέσει νωρίτερα ο αρμόδιος τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, που κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να ορίζει σαφώς στη ρύθμιση ότι δεν πρόκειται να απολυθούν οι εκπαιδευτικοί αυτοί. «Προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η προσπάθεια μας», ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Νωρίτερα κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, εξέφρασε την πεποίθησή του πως «τα κενά των εκπαιδευτικών που υπάρχουν θα καλυφθούν εγκαίρως». Τόνισε πως «είναι λιγότερα από ό,τι ανέμενε τα προβλήματα», αναφέροντας πως «μετά το άνοιγμα των σχολείων θα συνεχίσει τις περιοδείες του στη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να μην υπάρχει μέρος που να μην γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια».
Ο κ. Παπούλιας ζήτησε, ιδιαίτερα, να μάθει για την εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας, επισημαίνοντας ότι γίνεται προσπάθεια από τη γειτονική χώρα να δημιουργήσει προβλήματα. Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «έχει απήχηση στη μειονότητα η διδασκαλία του Κορανίου στα ελληνικά από ιεροδιδασκάλους και δεσμεύτηκε ότι του χρόνου θα υπάρχουν και βιβλία». Επίσης έκανε λόγο για «σημαντική πρωτοβουλία να ιδρυθεί έδρα μουσουλμανικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια που γίνεται στοχεύει στο να πεισθεί ο πολίτης ότι το κράτος μεριμνά για την εκπαίδευση όλων, ισότιμα». Πρόσθεσε ότι «θα κατατεθεί σύντομα νομοσχέδιο που θα αφορά στη ρύθμιση των προβλημάτων όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων που ζουν στη χώρα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου