Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Βιωματικά Σεμινάρια φιλαναγνωσίας για εκπαιδευτικούς

Βιωματικά Σεμινάρια φιλαναγνωσίας για εκπαιδευτικούς

14:09 | 12 Σεπ. 2014
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων φιλαναγνωσίας για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με εισηγήτρια τη φιλόλογο και συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη, που συμμετέχει εθελοντικά, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27, τηλ. 2310 374808).
Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2014 από τις 17:00 έως τις 20:00.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν σχετίζονται με τη μετανάστευση, την παιδική εργασία, τη βία στο σχολείο, τη φιλία, την αποδοχή του διαφορετικού και την πολιτισμική συμφιλίωση, όπως θίγονται στα βιβλία της Αλεξάνδρας Μητσιάλη «Θέλω να σας πω την αλήθεια»«Το υπόσχομαι» (υποψήφιο για τα Κρατικά Βραβεία του 2014) και«Με λένε Νιλουφέρ» (υποψήφιο για τα Κρατικά Βραβεία το 2012). Τα θέματα θα επεξεργαστούν μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, της δημιουργικής γραφής, διαθεματικές εργασίες και παιχνίδια, προφορικές και γραπτές ασκήσεις. Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να εργαστούν με τους μαθητές και τις μαθήτριες τους πάνω σε αυτά τα τρία βιβλία ολοκληρωμένα. Στόχος η απόλαυση της ανάγνωσης στη σχολική τάξη να συνδυαστεί με την ευαισθητοποίηση και τη διαμόρφωση κριτικής συνείδησης στο πλαίσιο μιας εκπαίδευσης που σέβεται την προσωπικότητα, εντάσσει και δεν αποκλείει.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο είναι απαραίτητη η προεγγραφή, που μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, με μήνυμα στη διεύθυνση k.vogdanos@thessaloniki.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημέρα και ώρα λήψης των μηνυμάτων.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα γράφει λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους. Βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας («Το Αστερόσπιτο» 2009, «Με λένε Νιλουφέρ» 2012, «Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο» και «Το υπόσχομαι» 2014), όπως και για άλλα βραβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου