Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινοί εκβιαστές

5/09/14ONLINE ΕΚΔΟΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοί εκβιαστές

Ο εκβιασμός κατά των Ελλήνων πολιτών που θα... χάσουν καταθέσεις, σπίτια και θα καταστραφεί ολοσχερώς η χώρα αν έρθει η Αριστερά στα πράγματα συνεχίζεται, για να παραμείνει πάση θυσία στην εξουσία η Δεξιά τής... σταθερότητας.
        
 
Του Δημήτρη Τρίμη
Γράφτηκε και ειπώθηκε σχεδόν απ' όλα τα ΜΜΕ ότι κ. Σαμαράς, μιλώντας στους βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής (την Τρίτη, 16/9/2014), είπε ότι «δεν θα χρειαστεί να γίνουν εκλογές και μόνο με την πιθανότητα της προκήρυξης, με αυτά που έχει πει ο κ. Τσίπρας, τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ», για να προσθέσει όμως ότι «δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να το πράξει».
Τον ίδιο «πατριωτικό» ισχυρισμό επανέλαβε βροντερά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και τέως υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA (το πρωί της Τρίτης, 23/9/2014), όπως όλες και όλοι ξέρουμε, επιτιθέμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο. Συγκεκριμένα, με διάφορους τρόπους επί πέντε λεπτά ο ακροδεξιός τηλεμαϊντανός κινδυνολογούσε πως αν πέσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες – και κατέληξε προκαλώντας (και πάντοτε τσιρίζοντας, όπως μόνο εκείνος ξέρει) ότι δεν θα αφήσει τα λεφτά του να τα φάνε ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Βαρεμένος.
Χθες, πρωί πρωί στο MEGA, ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης επέπληξε κομψά τον Άδωνι ότι αυτά «ενδεχομένως» (sic) πρέπει ο κάθε πολιτικός να τα κρατάει για τον εαυτό του… και να μην τα δημοσιοποιεί, αλλά η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη (στον ΑΝΤ1, αργότερα) άστραψε και βρόντηξε: Μας είπε ότι ποτέ, μα ποτέ, ο κ. Σαμαράς δεν δήλωσε τίποτα τέτοιο στο εντευκτήριο της Βουλής για τις καταθέσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε στην «πατριωτική» γραμμή Αδώνιδος – αφού προηγουμένως κατηγόρησε για γκεμπελισμό όποιον τολμήσει να επαναλάβει την «αποσπασματική» και οπωσδήποτε αθώα αναφορά του κ. Γεωργιάδη. Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ως είθισται εκ της θέσεώς της, είπε τα γνωστά καφενειακά της: «Να πει ο ΣΥΡΙΖΑ στους εκατομμυριούχους του να φέρουν πίσω τα λεφτά τους απ' έξω που τα έχουν επενδύσει σε funds… και μετά να μιλάει» και «εμείς λέμε πως με τις μονομερείς ενέργειες που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάνει, τότε δεν θα υπάρχει κανένα ευρώ στην Ελλάδα»!
Ο εκβιασμός κατά των Ελλήνων πολιτών που θα… χάσουν καταθέσεις, σπίτια και θα καταστραφεί ολοσχερώς η χώρα αν έρθει η Αριστερά στα πράγματα συνεχίζεται (όπως ακριβώς έγινε ήδη καμιά πενηνταριά φορές από τη χρεοκοπία και δώθε), για να παραμείνει πάση θυσία στην εξουσία η Δεξιά τής… σταθερότητας, της Μέρκελ και της κοινωνικής αναλγησίας. Το αυτοκτονικό δόγμα τους «αποθανέτω η ψυχή (τους) μετά των αλλοφύλων» δεν περνάει πια.
Να θυμίσουμε επίσης στους αναγνώστες μας ότι από τον Δεκέμβριο του 2009 έως σήμερα οι καταθέσεις (επιχειρήσεων και νοικοκυριών) σε όλες τις ελληνικές τράπεζες έχουν μειωθεί κατά 63,8 δισεκατομμύρια ευρώ (από 237 δισ. έπεσαν στα 163,2 δισ. ευρώ). Δηλαδή, η πολιτική τους και οι καθημερινοί εκβιασμοί τους στο ταλαίπωρο κοινωνικό σώμα οδηγούν (πέρα από όλα τα άλλα φαινόμενα αποσύνθεσης και αδικίας) σε ένα διαρκές bunk run, που πλέον καμία Μαρία Σπυράκη δεν μπορεί να το προλάβει – όπως τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 2012, που ήξεραν η ίδια και το MEGA ότι η κυβέρνηση με μυστικές διαδικασίες έφερνε χαρτονομίσματα με C-130 για να μη μείνουν τα ATM άδεια και καταρρεύσει το σύμπαν.
Νομίζουμε ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που στο κλασικό εκβιαστικό δίλημμα της Δεξιάς «σταθερότητα ή χάος», η μαζική απάντηση του λαού μας θα είναι: σταθερότητα με την Αριστερά, τη μόνη δίκαιη διέξοδο για να αποφύγουμε δημοκρατικά και δημιουργικά το χάος που κάθε μέρα επιτείνουν η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τα κάθε λογής γαντζωμένα στις καρέκλες τους πολιτικά στελέχη της.
ΠΗΓΗ:
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου