Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

METEΞETAΣTEOΣ ο Λοβέρδος

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Θα μάθει... από Δευτέρα πόσα κενά υπάρχουν στα σχολεία

METEΞETAΣTEOΣ ο Λοβέρδος

Mαθήματα σε... κοντέινερ και πρόβλημα μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη
AΓIAΣMOΣ μετ' εμποδίων χθες, αλλά επίσημη εικόνα για τα κενά στα σχολεία θα έχει το υπουργείο από τη Δευτέρα, ενώ ο Α. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι τις επόμενες μέρες θα αντιμετωπιστούν τα περισσότερα κενά με την τοποθέτηση 1.000 αναπληρωτών. Είπε ότι η φετινή χρονιά «είναι η πιο δύσκολη από πλευράς έλλειψης χρημάτων και από έλλειψη προσωπικού, λόγω των συνταξιοδοτήσεων». Στη Θεσσαλονίκη 15.000 μαθητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης, καθώς απεργούν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, ενώ υπάρχουν κοντέινερ αντί για σχολικές αίθουσες. Στο Ειδικό Λύκειο και Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, λόγω γραφειοκρατίας, μόνο το ένα τρίτο των μαθητών μπόρεσαν να μετακινηθούν και να πάνε στον αγιασμό, ενώ στην Ιμβρο οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν τελικά άδεια και το ελληνικό Γυμνάσιο δεν λειτούργησε, απογοητεύοντας την ομογένεια.
 
Διαβάστε ακόμα:
 
Πληρώνουμε ακριβά τα λάθη τους!
SOS από τους ιδιοκτήτες διατηρητέων
ΤHN ανεπάρκεια της κυβέρνησης, να διορθώσει τα λάθη που η ίδια δημιούργησε, θα πληρώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν «φουσκωμένο» ΕΝΦΙΑ, καθώς η ΓΓΔΕ ανακοίνωσε ότι δεν προλαβαίνει να υπολογίσει τις μειώσεις του φόρου τις οποίες δικαιούνται. Από 15 Σεπτεμβρίου η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών που θα πληρωθούν σε 6 δόσεις. Ανεργοι, συνταξιούχοι των 800 ευρώ και δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιοκτήτες διατηρητέων κτισμάτων που κληρονόμησαν και σήμερα καταρρέουν, καλούνται να πληρώσουν έως 15.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ.
 
**
H KYBEPNHΣH... ΣΦYPIZEI
Πόλεμος ΔNT-E.E. με φόντο το  ελληνικό χρέος
Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης για το χρέος της Eλλάδας, με την κυβέρνηση να παραμένει απλός παρατηρητής. Το ΔΝΤ διέψευσε ότι έχει προγραμματίσει ειδική διάσκεψη στην Ουάσιγκτον τον Νοέμβριο με θέμα τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. 
 
**
ΠPOΣΩPINH AΠOΦAΣH
ΣτE: Ποτέ  την Kυριακή ανοιχτά μαγαζιά
«Κόκκινο», έστω προσωρινά, στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κάνοντας επίκληση στο δικαίωμα του ελεύθερου χρόνου, αλλά και στην ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστούν οι καταστηματάρχες. 
 
**
ΣTO KYNHΓI TΩN 180
Eκλογή Προέδρου άμεσα θέλει  ο Kαραμανλής
Υπέρ της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής το φθινόπωρο δηλώνει σε συνομιλητές του ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι το πολιτικό δίλημμα των βουλευτών θα είναι πιο ισχυρό πριν από την έναρξη της συζήτησης για το χρέος και η κυβέρνηση θα έχει περισσότερες πιθανότητες για τους 180. 
 
**
P. MOPΩNHΣ - ANT. MAKPYΔHMHTPHΣ
Παραιτήσεις στη NEPIT με φόντο... παρεμβάσεις
Aκέφαλη πάλι η NEPIT, μετά τις παραιτήσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Aντώνη Mακρυδημήτρη και του μέλους του διοικητικού της συμβουλίου  Pοδόλφου Mορώνη, που στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook επέκρινε όσους μιλούν «για ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα και ποιότητα, αλλά δεν το εννοούν»! 
 
**
AΠO THN EΛΛAΔA ΣTON OHE
Aποχή σε ψήφισμα για αναδιάρθρωση χρέους
Η Ελλάδα, ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης, απείχε σε ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και δεν στήριξε ψήφισμα ομάδας χωρών, με επικεφαλής την Αργεντινή, για την προστασία των χρεοκοπημένων κρατών. Η απόφαση για τη σύναψη διεθνούς συμφωνίας για αναδιάρθρωση των χρεών πάρθηκε με 124 θετικές ψήφους, 11 αρνητικές και 41 αποχές. «Ηταν ένα ευχολόγιο», δικαιολογήθηκε η κυβέρνηση. 
 
**
ΣTAΘEPH AYΞHΣH
Φουντώνουν μετανάστευση και ανεργία
Kατά 1,84% αυξήθηκε τον Iούλιο η εγγεγραμμένη ανεργία στον OAEΔ, ενώ μείωση 0,6% κατέγραψε η EΛΣTAT, με αντίστοιχη όμως συρρίκνωση του ενεργού πληθυσμού λόγω της μετανάστευσης νέων. 
 
**
Oι Kαρυάτιδες της Aμφίπολης
ΠANEMOPΦEΣ, λυγερόκορμες, με εξαιρετικής τέχνης πτυχώσεις στα ενδύματά τους είναι οι Kαρυάτιδες του τάφου της Aμφίπολης. Xθες, αφαιρέθηκε ο τοίχος από μπροστά τους και αποκαλύφθηκε πως είναι ολόσωμες, επιβεβαιώνοντας την «E» που επεσήμανε από προχθές τη συνέχεια των γλυπτών μέχρι κάτω και την ύπαρξη θυραίου ανοίγματος και όχι μαρμάρινης πόρτας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου