Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Μουντομπάσκετ και Μουντοπείνα

Του Λάκη Μπέλλου

Το βρήκε ο Λοβέρδος. Για να συμπληρώσει τα κενά των καθηγητών βάζει να κάνουν μάθημα καθηγητές άλλων ειδικοτήτων. Οι μαθηματικοί π.χ. θα κάνουν Ιστορία. Ετσι θα διδάσκουν ότι ο τάφος του Αλέξανδρου έχει γεωμετρικές πιθανότητες να βρεθεί P[X=x]=qx-1p.

Οι θεολόγοι θα κάνουν γυμναστική. Υπολογίζεται ότι μόνο την πρώτη βδομάδα θα ξεγοφιαστούν 1.465 μαθητές.

Αυτή τη φορά έγινε το αντίθετο. Ηρθαν χθες από το Αγιον Ορος οι ηγούμενοι να προσκυνήσουν στη Βουλή. Για την τροπολογία ντε, να μην υποβάλλουν Ε9 οι μονές και φορολογική δήλωση οι μοναχοί που παίρνουν σύνταξη κάτω των 9.500 ευρώ.

Οι Αγιορείτες ιερείς φίλησαν το χέρι και του Σαμαρά και του Τσίπρα.

Ο Αλέξης απομονώθηκε και τα είπε πάλι για κάνα δεκάλεπτο με την εικόνα της Παναγιάς.

Αρχίζουν τα έργα ανάπλασης στην Πανεπιστημίου. Θα γίνει καταπράσινη από πάνω μέχρι κάτω και θα γεμίσει παγκάκια για να μένουν οι άστεγοι.

Στην Ομόνοια θα γίνει πάλι σιντριβάνι, για να το έχουν πρόχειρο οι περαστικοί να μπουγελώνονται.

Θα αλλάξουν όνομα ακόμα και οδοί. Η 3ης Σεπτεμβρίου η μισή θα ονομάζεται «Βενιζέλου» και η άλλη μισή «Γ. Παπανδρέου».

Φρένο στην υπερφορολόγηση ζητήσαμε από την τρόικα. Μας απάντησαν να πατήσουμε γκάζι.

Ευτυχώς που έχουμε την Εκθεση Θεσσαλονίκης. Δεν γίνεται να μην παρουσιάσει κάτι συνταρακτικό ο Σαμαράς. Οι ελπίδες να παρουσιάσει τον Μέγα Αλέξανδρο λιγοστεύουν. Δεν γίνεται όμως, κάτι θα παρουσιάσει.

Ή τον Λεωνίδα θα παρουσιάσει ή τον Κολοκοτρώνη θα παρουσιάσει ή τη νέα βουλευτή της Ν.Δ. με το βαθύ ντεκολτέ που ορκίστηκε θα παρουσιάσει, κάτι θα παρουσιάσει τέλος πάντων.

Είδαμε όλοι στο Μουντομπάσκετ τον αγώνα με την Αργεντινή. Το Παγκόσμιο του μπάσκετ μπορεί να μην το πάρουμε, αλλά θα πετύχουμε σίγουρα κάτι σημαντικότερο: σπάει το ρεκόρ συγκέντρωσης ΜΑΤ όλων των εποχών στις ΔΕΘ.

Θα είναι κοντά στα 10.000 άτομα. Είναι πιο πολλοί και από τον στρατό των Περσών που κατατρόπωσε ο Αλέξανδρος.

Αν οι ηρωικοί άνδρες των ΜΑΤ ενώσουν τις ασπίδες τη μια μετά την άλλη, φτάνουν μέχρι τις ασπίδες των ατρόμητων ανδρών του Αλέξανδρου στα βάθη της Ανατολής.

Αστακός, που λένε, και άγνωστο γιατί, ο χώρος των ανασκαφών στην Αμφίπολη, με αστυνομικούς, κλούβες. Αν δούμε και ΜΑΤ, σημαίνει ότι θα ρίξουν δακρυγόνα στον τάφο.

Δεν άφησαν το National Geographic να πάρει πλάνα μέσα από τον τάφο. Τους συνέστησαν να πάρουν πλάνα από τη Βούλτεψη, που το μυαλό της είναι ανεξερεύνητο.

Τουλάχιστον, πάμε καλά με την ανεργία. Τους 1.150.000 θα φτάσουν οι άνεργοι μέχρι και το 2020. Κάποτε το πιο σπάνιο αρχαιολογικό εύρημα θα είναι να βρεθεί τάφος όπου βρίσκεται Ελληνας εργαζόμενος.

Αναφέρει επίσης έκθεση ότι έχουμε φτάσει την αγοραστική δύναμη του 1984 και αυτό το παρουσιάζουν σαν τραγικό. Μακάρι να ‘μασταν στο 1984. Παίρναμε Πόρσε και τα ρέστα Φιατάκια.

Τζάμπα οι κόποι. Τρίτη παγκοσμίως στον βαθμό δυστυχίας η Ελλάδα, παρά την τόση προσπάθεια που κάναμε. Τα δώσαμε όλα. Πείνα, εξαθλίωση πλήρης. Παρ’ ολα αυτά, μας έφαγαν λάχανο Βενεζουέλα και Νότια Αφρική. Μα, τρίτοι;

Τελικά τα πάμε καλύτερα στο Μουντομπάσκετ, παρά στη Μουντοπείνα.

twitter.com/pamelouketo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου