Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μπορείς να αποδράσεις από το δωμάτιο;

Μπορείς να αποδράσεις από το δωμάτιο;

Escape the Room

10:57 | 13 Σεπ. 2014
Τελευταία ανανέωση 11:03 | 13 Σεπ. 2014
Τα «Δωμάτια Απόδρασης» είναι η νέα μόδα, που ήρθε… για να μείνει! Πρόκειται για ένα παιχνίδι. Οι παίκτες βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα σε ένα δωμάτιο. Για να δραπετεύσουν πρέπει να συλλέξουν στοιχεία και να λύσουν γρίφους. Όλα αυτά μέσα σε 60 λεπτά. Της Μαρίας Αγγελοπούλου

Τα «Δωμάτια Απόδρασης» που έχουν ξετρελάνει την Ευρώπη ήρθαν και στην Ελλάδα. Ήδη υπάρχουν δυο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για το παιχνίδι στην Αθήνα ενώ ακόμη δυο ετοιμάζονται στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας από τους δυο μάλιστα θα είναι ο μεγαλύτερος σε όλη την Ευρώπη, με έκταση 400 τ.μ.

«Στα δωμάτια παίζεται ένα παιχνίδι ζωντανής απόδρασης. Το παιχνίδι εξασκεί το μυαλό ενώ παράλληλα μας βγάζει από την καθιστική ζωή και από την καθημερινότητα μας» εξηγεί στο tvxs.gr η υπεύθυνη επικοινωνίας και ιδιοκτήτρια του πρώτου «Δωματίου Απόδρασης», Athens Clue, Κλειώ Καλαμάκη.

«Στο παιχνίδι μπορούν να συμμετάσχουν από 3 έως 5 άτομα και να επιλέξουν κάποιο από τα πέντε διαθέσιμα δωμάτια. Οι παίχτες έχουν στη διάθεση τους 50, 60 είτε 70 λεπτά, ανάλογα με το δωμάτιο, που έχουν επιλέξει. Σε αυτόν τον χρόνο πρέπει να συγκεντρώσουν τα στοιχεία, που βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο, να λύσουν τον γρίφο και να αποδράσουν από αυτό. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης. Το παιχνίδι είναι ζωντανό και ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη».

Η διακόσμηση των δωματίων δίνει την εντύπωση στους παίχτες πως βρίσκονται στην δεκαετία του ’30. Τους μεταφέρει σε μια άλλη πραγματικότητα κάτι που κάνει το παιχνίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον. «Το κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικό θέμα. Για παράδειγμα υπάρχει το γραφείο τoυ ντετέκτιβ Τζον Μονρό, ο οποίος έχει δολοφονηθεί. Οι παίχτες καλούνται να λύσουν το μυστήριο της δολοφονίας του, να βρουν τον δολοφόνο και να αποδράσουν» σημειώνει η κ. Καλαμάκη.

Ο εναλλακτικός αυτός τρόπος διασκέδασης τραβάει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των νέων, που ψάχνουν για κάτι καινούριο. «Βλέπουμε ότι έχει πολύ μεγάλη απήχηση και στην χώρα μας. Ξεκινήσαμε τον Δεκέμβριο του ’13 με δύο δωμάτια και μέχρι στιγμής έχουμε πέντε. Ετοιμάζουμε μάλιστα πέντε ακόμη δωμάτια. Θα είναι έτοιμα μέχρι τον Δεκέμβριο. Το κάνουμε λόγο της ζήτησης» λέει η Κλειώ Καλαμάκη και προσθέτει «κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό τουριστών από όλο τον κόσμο». Εξάλλου πριν από μερικούς μήνες ο χώρος διατηρούσε την πρώτη θέση στη λίστα του TripAdvisor με τα κορυφαία αξιοθέατα της Αθήνας, ενώ μέχρι σήμερα βρίσκεται μέσα στην δεκάδα των προτεινόμενων αξιοθέατων.

Πώς όμως το παιχνίδι έφτασε στην Αθήνα; Η ιδέα ήρθε από το Λονδίνο, όπου για πρώτη φορά έπαιξε το παιχνίδι η ιδιοκτήτρια του Athens Clue. Αμέσως πείστηκε ότι έπρεπε να φέρει αυτό το είδος παιχνιδιού στην Ελλάδα. «Η ιδέα να δημιουργήσουμε αυτόν τον χώρο ήρθε έπειτα από ένα ταξίδι στο Λονδίνο, όπου παίξαμε αυτό το παιχνίδι. Στο Λονδίνο, όπως και στο Παρίσι είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός. Μας ενθουσίασε πάρα πολύ και έτσι αποφασίσαμε να το φέρουμε στην Ελλάδα. Όταν ανοίξαμε τον Δεκέμβριο κανείς δεν ήξερε τι ήταν αυτά τα δωμάτια. Ακόμα και στο εξωτερικό δεν ήταν τόσο διαδεδομένα. Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να γίνεται μόδα».

«Τα δωμάτια απόδρασης προτείνονται ανεπιφύλακτα σε παρέες. Είναι ένα ομαδικό παιχνίδι. Η ομάδα πρέπει να επικοινωνεί πολύ καλά μεταξύ της για να μπορέσουν οι παίχτες να προχωρήσουν βήμα βήμα και τελικά να καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο» καταλήγει η κ. Καλαμάκη.

Οι τιμές για τα δωμάτια απόδρασης ξεκινούν από 10 ευρώ το άτομο για τα 50 λεπτά. Για τα δωμάτια των 60 λεπτών η τιμή είναι στα 11 ευρώ και τα δωμάτια των 70 λεπτών κοστίζουν 12 ευρώ.
Κατηγορία άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου